Workshop

Even een dagje weg van alle drukte, heb je daar ook zo’n zin in? Regelmatig is er zo’n dag op een idyllische plek onder aan de duinen in Groet.

Bijvoorbeeld  op zaterdag 7 oktober 2023

De dag begint met een keramiekworkshop onder leiding van Anneke. Lekker met je handen in de klei en tot rust komen. En natuurlijk om iets  moois te creëren.

Tijdens de workshop bepaal je zelf wat je wil maken.  Bijvoorbeeld een koffiekopje, theemok, kom, kandelaar, plantenpotje of vaasje. Je leert de basistechnieken  waarmee je aan de slag kan gaan. Als het weer het toelaat is de workshop eventueel in de open lucht.

Na de lunch is het genieten van de duinen en het bos. Dus wandelschoenen aan want we gaan de duinen en het bos in. Zintuiggids Marleen neemt je mee op een mooie wandeling.  Ervaar de stilte, de zon op je gezicht, luister naar de geluiden die er zijn of voel eens hoe de bast van een boom aanvoelt.

Het is geen heel lange wandeling. Ongeveer 5 km. Tijdens de wandeling komen alle zintuigen aan bod. Je gaat voelen, proeven, horen, zien en ruiken. Helemaal relaxt kom je na ongeveer twee uur weer terug bij het Witte Kerkje in Groet.

Inmiddels is de klei iets gedroogd en ga je je werkstuk met glazuur decoreren. Er zijn speciale glazuren die meteen op de nog rauwe klei gebruikt kunnen worden. Je kan kiezen uit meerdere kleuren en eventueel kleuren combineren.

We sluiten de dag gezellig af met een hapje en een drankje. Het werkstuk wordt naar het atelier in Amsterdam gebracht waar het verder wordt gedroogd en vervolgens gebakken.

Je krijgt bericht wanneer je het werkstuk kan komen ophalen.

Informatie en Aanmelden:

||

Email

WhatsApp

De locatie is goed te bereiken met het Openbaar Vervoer. Vanaf NS station Alkmaar neem je bus 151. Stap uit bij de halte “café Mereboer” in Groet. Hierna is het nog 5 minuten lopen naar het Witte Kerkje en de Witte Huisjes. Kom je met de auto dan kan je parkeren op de parkeerplaats rechts net voorbij brasserie “Lekker Puh” in Groet. Ook vanaf de parkeerplaats is het nog circa 5 minuten lopen naar de locatie.