kies de cursus en workshop die bij jou past

Bij Kleigaaf zijn er cursussen en workshops beschikbaar voor elk niveau, of je nu nog nooit met klei hebt gewerkt of al ervaring hebt met klei en keramiek. De beginnerscursus is perfect om de basisprincipes van keramiek onder de knie te krijgen. Voor de meer ervaren deelnemers bieden de workshops uitdagende technieken en complexere projecten.

Workshop Keramiek

Tijdens deze workshop mag je zelf bedenken wat je wilt maken. Denk aan een koffiekopje, theemok, kom, kandelaar, plantenpotje of klein vaasje. Je leert drie verschillende handvormtechnieken, waarmee je aan de slag kunt gaan.

Gedurende de eerste 1,5 - 2 uur krijgt iedereen de kans om lekker met de klei aan de slag te gaan en iets te creëren. Daarna gaan we over op het decoreren met glazuren.

Voor deze workshop zijn er speciale glazuren beschikbaar die direct op de nog rauwe klei kunnen worden gebruikt. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en deze eventueel combineren.

Na de workshop blijft al het gemaakte werk in het atelier, waar het kan drogen en op 1200 °C kan worden gestookt. Zodra het werk gebakken is, kan het worden opgehaald.

De workshop duurt 3 uur en de kosten bedragen €50 per persoon.

Cursus

handvormen 

  (5 lessen)

Tijdens deze cursus leer je verschillende technieken, zoals het maken van een duimpotje, het opbouwen met rolletjes, het vormen met plakken en boetseren. Daarnaast komen ook glazuren en decoreren aan bod.

Het werk wordt eenmaal gestookt op 1000°C, wat bekend staat als biscuitbakken. Vervolgens wordt het glazuur aangebracht en wordt het werk op 1200°C gestookt tijdens de tweede stook.

Alle gemaakte stukken kunnen veilig in de afwasmachine worden gereinigd.

Elke les duurt 3 uur. Een strippenkaart voor deze 5 lessen kost €175 en is 2 maanden geldig.

Doorlopende lessen

Tijdens deze lessen wordt er lesgegeven op basis van je eigen niveau. Ik begeleid je bij het uitwerken van je creatieve ideeën en wensen.

Een strippenkaart voor 5 lessen kost €175 en is 2 maanden geldig.

Privéles

Het is ook mogelijk om een privéworkshop te volgen. Heb je bijvoorbeeld een specifiek ontwerp in gedachten dat je graag wilt maken? Tijdens deze workshop zal ik je begeleiden naar een mooi eindresultaat.

Een privéworkshop kost €60 en duurt 3 uur.

Draaicursus

Wil je leren draaien?

Na de cursus kun je je vaardigheden blijven ontwikkelen tijdens de doorlopende lessen.

De draaicursus, bestaande uit twee sessies van elk drie uur, kost €80.

Keramiekworkshop & Zintuigwandeling

Geniet van een rustgevende dag op een idyllische plek in de duinen van Groet .

De dag begint met een keramiekworkshop onder leiding van Anneke, waar je jouw eigen creatie kunt maken, zoals een koffiekopje of vaasje.

Na de lunch volgt een ontspannende wandeling van ongeveer 5 km in de duinen en het bos, begeleid door zintuiggids Marleen.

Terug bij het Witte Kerkje in Groet, decoreer je je werkstuk met glazuur. De dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje voordat het werkstuk naar het atelier in Amsterdam wordt gebracht om verder te worden gedroogd en gebakken.

De cursussen en workshops zijn inclusief gebruik gereedschap, materialen en stoken.

Informatie en Inschrijven